Veliko ljudi predvsem v toplejšem delu leta zelo rado uživa na morju. Medtem ko nekateri predvsem poležavajo na plaži, so drugi raje nekoliko bolj aktivni. Med njimi se najdejo tudi takšni, ki so lastniki čolna in večji del dopusta preživijo dobesedno na vodi. A opravljati čoln ni tako preprosta naloga. Pri tem imamo seveda v mislih čoln, ki je nekoliko večji in zahtevnejši za upravljanje v povezavi s tistim, s katerim se lahko rokujejo tudi najmlajši.

Za upravljanje čisto pravega čolna, s katerim lahko odrinete kam dlje, je vsekakor potrebno nekaj znanja. Za slednje pa je treba vsekakor imeti tudi izpit za čoln. Preden ga opravite, je potrebno narediti tudi tečaj.

Si tudi vi v bližnji prihodnosti želite imeti izpit za čoln?

Kje se lahko prijavim na tečaj in na izpit za čoln?

Če bi torej radi v bližnji prihodnosti s svojim ali najetim čisto pravim čolnom krmarili po morju, potrebujete izpit za čoln, prav tako tudi opravljeni nekajurni tečaj. Zagotovo ste že brskali za vsemi potrebnimi informacijami. Ugotovili ste, da tečaj za pripravo na izpit za čoln poteka skorajda v vsakem večjem kraju. Prav tako se s ponudnikom takšne storitve dogovorite za lokacijo, seveda če je udeležencev dovolj.

Ena od možnosti je tudi ta, da tečaj za izpit za čoln opravljate tudi na daljavo. A o tem se je treba temeljito pozanimati pri ponudnikih, s katerimi se lahko povežete kar preko spleta.

S katerimi vrstami vsebin se boste srečali na tečaju za VHF izpit?

Seveda se izpit za čoln lahko imenuje tudi VHF izpit. Ne glede na poimenovanje pa se boste na tečaju srečevali z najrazličnejšimi vsebinami, med drugim tudi s takšnimi, ki se navezujejo na pravila o radijski službi, na osnovne radiotelefonije in ne nazadnje na delo na GMDSS opremi ali stimulatorju. Verjetno nekaj o tem že veste, večji del vsebin pa boste spoznali na tečaju za izpit za čoln.