Nepremičnine se danes na veliko prodajajo in na veliko kupujejo. Ni ravno tako, kot pravijo, da se nepremičnine ne prodajajo, pri nas je prodaja nepremičnin velika in lahko rečemo le to, da pa je sicer odvisno, kje nepremičnine so. 

Mi smo imeli na obali nepremičnino, za katero nismo mogli več skrbeti, ker sva z ženo bila že starejša in sva se odločila, da bova živela na Gorenjskem. Tako sva se zavedala, da bo prišla v poštev prodaja nepremičnin, ker sama ne bi zmogla vsega tega speljati do konca, kar se tiče vse prodaje. Poklical sem nepremičninsko agencijo in se dogovoril za prodajo. Želel sem vedeti, kdo bo kupec in imel sem željo, da bo kupec mladi par. 

Tako sva se z ženo odločila, kajti zavedala sva se, da je prodaja nepremičnin za mlajše zelo težka. Ko so naju poklicali iz agencije, smo se dogovorili, da se z mladim parom dobimo. Tako sva z ženo videla, kdo bo kupil najino nepremičnino in bila zelo zadovoljna, ker je to bil simpatični mladi par, ki je pričakoval otroka. 

Najina prodaja nepremičnin je tako bila uspešna in šla je v prave roke. 

Po eni strani nisem mogel verjeti, da je prodaja nepremičnin sedaj tako velika in mladi iščejo, da bi si nekaj kupili zase. Midva sva jo prodala ravno za toliko, da si je mladi par lahko vzel kredit. Kako pa poteka prodaja nepremičnin drugod, pa ne bi vedel, vem pa, da na obali nepremičnine, ki so lepe, gredo takoj. 

Včasih še cena ni pomembna, samo da se kakšna nepremičnina proda, tako zelo jih iščejo na obali. Ljudje še vedno imajo denar, kajti prodaja nepremičnin na obali je velika. Če bi bil še enkrat mlad, pa bi tudi jaz verjetno imel željo živeti na obali.