Letos sem se odločila, da bom naredila čim več domačih izdelkov in eden izmed njih je tudi orehovo olje, ki ga lahko uporabiš za boljše zdravje ali pa se z njim namažeš in dobiš lepo rjavo barvo.

Doma pri nas imamo skorja vsa drevesa, tako imamo tudi orehe, tako da orehov ni bilo težko nabrati, le točno sem morala vedeti, kdaj naj naberem te zelene orehe ,da bo orehovo olje najboljše. Ko je prišel čas, sem nabrala zelene orehe, jih narezala na kolobarje, dala v kozarec in prelila z domačim olivnim oljem.

Potem sem ta steklen kozarec postavila za 3 tedne na sonce. Vsak dan sem ga malo pretresla, da so se orehi lepo namakali v olju. Po treh tednih pa sem dobila domače orehovo olje, ki sem ga prelila v druge steklenice, malo zatemnjene. Že prvi dan sem ga probala in se z njim tudi namazala. Res ima poseben volj in če vam ta vonj ni všeč in ga želite omiliti, dodajte kakšno eterično olje ali limonin sok. Dodate tako, da orehovo olje daste na roko in šele potem zmešate zraven eterično olje ali limonin sok, nikar teh stvari ne mešajte v cel liter olja. 

Da pa bo lažje razumljivo, zakaj je orehovo olje zdravo, pa si poglejmo par trditev:

  • Vsebuje večkrat nenasičene maščobne kisline,
  • vsebuje vitamin E,
  • prav tako nam ščiti žile pred staranjem,
  • in skrbi za naše srce in ožilje,
  • z njim lahko tudi uravnamo nivo želodčne kisline.

Se je tudi vam porodila ideja, da boste z veseljem namočili zelene orehe za tri tedne v olivno olje? Ker je tako preprosto se res splača, kajti imeti takšno olje doma, pride vedno prav. Nikakor vam ni potrebno narediti celega litra, lahko naredite samo kozarček in boste imeli kvalitetno orehovo olje doma. Zakaj pa ne. To so izdelki, ki vedno pridejo prav, če ne vam bo orehovo olje pripomoglo k lepi rjavi koži.