Naša hiša pravzaprav ni tako stara, saj smo jo gradili sami, je pa en problem, da takrat niso strešniki bili novi, ampak smo položili ene stare, ko nam jih je dal sosed, ki je zamenjal streho. Tako smo že od začetka vedeli, da nas enkrat čaka ta strošek in upali, da bodo stari strešniki čim dlje trajali. Pa je kmalu prišlo leto, ko so začeli pokati, nekaj pa jih je tudi neurje odneslo, tako smo vedeli, da so potrebni novi strešniki.

Takrat si je ravno sin urejal podstrešno stanovanje in je bilo ravno zato, še bolj pomembno, da se strešniki zamenjajo, ker drugače bi mu lahko voda prišla v stanovanje. Hiša je bila precej velika in zraven je imela tudi nadstrešek, ki je bil podaljšek strehe, tako da smo morali kupiti kar veliko strešnikov, tokrat smo kupili kvalitetne, da bo streha zdržala več let. 

Ker smo se naveličali rdeče barve, so tokrat strešniki temno sivi, kasneje smo si zamislili, da bomo prebarvali tudi fasado, ki bo v teh barvah, tako da bo hiša dobila novo podobo. Pri hiši je non stop delo in kar naprej se kaj kvari, še dobro, da so stari strešniki tako dolgo zdržali, da smo si sedaj lahko privoščili nove in boljše, kajti če bi že takrat morali kupiti nove, bi verjetno kupili najbolj poceni. 

Pri hiši so vedno stroški, ko  se človek odloči za hišo, mora zraven sprejeti tudi stroške, ki nastajajo iz meseca v mesec, vedno kaj novega. Tokrat vemo, da bodo saj strešniki zdržali več let in prav veseli smo, da smo to zmogli, kajti streha je res najpomembnejša, že ti dež pride v notranjost hiše, potem lahko naredi več škode. Ti strešniki bodo sedaj varovali našo hišo več let in lahko bomo v nalivih brez skrbi.