Verjetno se vse bolj zavedate, da bi vaše podjetje potrebovalo klicni center. Tega lahko ustanovite znotraj svojega podjetja, po drugi strani pa se vam morda kontaktni center bolj splača najeti. Ko pregledate vse prednosti najetja, ugotovite, da je slednje res veliko bolj smiselno. V prvi vrsti boste prihranili tudi pri stroških, kar pa je za vaše poslovanje zagotovo izjemnega pomena.

Pametno se je torej pred najetjem storitve, kot je klicni center, pozanimati o vseh morebitnih prednosti ter seveda tudi o slabostih. Na podlagi temeljito preučenih dejstev se lahko precej lažje odločite, ali je zunanji klicni center res pametna odločitev.

Cenovna učinkovitost ter visoka strokovnost

Prva poglavitna prednost, ki vam jo lahko ponudi najeti klicni center, je zagotovo visoka cenovna učinkovitost. Svetovalci so namreč polno izkoriščeni, stroški se delijo, vse omenjeno torej bistveno pripomore k nižji ceni na posamezni kontakt. Pri delitvi stroškov so na primer mišljeni stroški kadrovanja, izobraževanja, vodenja, poslovnih prostorov, strojne in programske opreme.

Druga večja prednost najetega kontaktnega centra je zagotovo visoka strokovnost. Skrbno izbrani ter izkušeni, redno zaposleni svetovalci svoje delo opravljajo pod nadzorom svojih vodilj skupin. Visoka strokovnost se prav tako ves čas dosega z uporabo različnih baz znanja, z nenehnim izobraževanjem, merjenjem učinkovitosti, ne nazadnje tudi s statističnimi pregledi.

Večja pokritost in velik prihranek pri času

Zunanji klicni center vam omogoča precej večjo pokritost. Kaj to pomeni v praksi? Pokritost 24 ur na dan, in to 7 dni v tednu, torej 365 dni na leto, seveda ne glede na delovni čas in ne glede na proste dneve naročnika.

Dejstvo je, da je načrtovanje, vodenje pa tudi vzdrževanje lastnega kontaktnega centra precej zahtevno in neredko tudi zamudno delo. Z najemom storitve, kot je zunanji klicni center, pa kot naročnik pridobite tudi dragoceni čas za svojo osnovno dejavnost, obenem poskrbite za razbremenitev svojih zaposlenih, ki se lahko povsem mirno posvetijo svojim primarnim zadolžitvam.