Ko bi se ljudje zavedali, kako stres vpliva na njihova življenja, bi si vsak vzel čas zase, da posrbi, da bi bilo tega stresa čim manj. Kako hudi telo odreagira v stresu, kaj vse telesu naredi in kako dolgo povzroča lahko nevšečnosti.

Poznamo:

  • Kratkotrajni stres
  • Dolgotrajni stres

Od tega, da kratkotrajni stres hitro pride in hitro mine. Če smo navajeni, da znamo kontrolirati stres, potem nam ti kratkotrajni stresi ne bodo škodovali, kajti v življenju je veliko kratkotrajnih stresov in ne moremo se jim izogniti, lahko se le naučimo kontrolirati z njimi. Kratkotrajni stres je recimo, ko vozimo po cesti in nam nekdo izsili prednost, takrat se ustrašimo in telo odreagira, če znamo hitro priti k sebi in sami sebe pomiriti je to super.

Drugo pa je dolgotrajni stres, ta nam lahko povzroči še kako hude zdravstvene težave, če smo mi skozi v stresu, nam telo ne bo zdržalo in slej ko prej nam bo zbolelo, lahko se začne na vaših šibkih točkah in če še ne boste odreagirali, vam bo stres pošteno načel zdravje. Vaše telo bo slabo, utrujeno, onemoglo, brez veselja, hotelo bo mir, tišino, kar pa ni v redu. Človek potrebuje človeka in smeh in da skupaj gresta skozi življenje. Tako smo lahko hitro v začaranem krogu, kjer ne najdemo izhoda, nas pa ker nas je obdal stres, sploh nič več ne razveseli, hočemo tišino in mir, v bistvu pa se ne zavedamo, da tako škodujemo svojemu telesu. Kajti, če nas vse spravi iz tira, majhen ropot, nepričakovani obisk, majhen otrok, ki se igra, to ne pomeni nič dobrega, lahko si mile volje rečete, da je stres tisti, ki živi v vašem telesu. Kajti bežite pred hrupom, družbo, vsem, ker se ne morete kontrolirati, saj je stres tisti, ki kontrolira vaše telo.